Buurtfoto gaat eindigen.

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met Buurtfoto.nl. Het idee werd geboren tijdens het jubileum van het Slachthuis. Daar mocht ik van de Wijkraad meedoen aan de organisatie van het eeuwfeest.

 

Buurtfoto

 

 

 

 

 

Een deelproject van de festiviteiten bestond uit het verzamelen van oude foto’s van de Slachthuisbuurt, voor een tentoonstelling. Er kwamen mensen met hele albums, losse foto’s en (toen nog ) cd-tjes langs. Mappen en klappers vol oude foto’s zonder enige structuur. Ik bedacht toen dat dit beter kon en liet een website bouwen waar de foto’s op postcode konden worden ge-upload, zodat je ze op straat niveau kon doorzoeken en bekijken. Het systeem was zo ingericht dat heel Nederland er zijn oude fotootjes in kwijt kon. Dat gebeurde niet. Er hebben zich een kleine tweehonderd gebruikers geregistreerd maar het uploaden van foto’s bleef achterwege.  In het zelfde jaar dat ik met Buurtfoto begon had een jonge Amerikaanse student ook een ideetje. Een prikbord voor vrienden. Een veel beter idee.   Hij noemde het Facebook. Nu de site Buurtfoto.nl technisch begint te haperen en Facebook veel en veel beter is om leuke dingen mee te doen, stop ik met Buurtfoto.nl.  Alle foto’s van Haarlem Oost staan inmiddels in de albums van deze site en op https://www.facebook.com/slachthuis023

 

2 Reacties op “Buurtfoto gaat eindigen.”

 1. john Nolet says:

  Hallo Ron
  ik had op buurtfoto een paar foto,s gezet
  met name Adr.de Jongestraat en foto,s van de put van Vink, vraag ; waar kan ik die terug vinden van op de side van de slachthuisbuurt ?
  ik vind het jammer dat buurtfoto verdwijnt
  ik keek er met veel plezier na,bedankt.
  groetjes van john nolet

 2. Ron says:

  Ik vind het verdwijnen van Buurtfoto.nl een logische stap op de inmiddels succesvolle en sterk gegroeide (groeiende) introductie van de Slachthuisbuurtsite van initiatiefnemer en beheerder (moderator) Bart Tangerman.

  Heb begrepen dat alle foto’s van Buurtfoto.nl apart worden opgeslagen en bewaard. Er gaat dus niets verloren. Ik ga er tenminste wel vanuit dat e.e.a. goed zal worden beheerd. Moet lukken!

  De verhalen en gegevens bij die vele foto’s zullen, neem ik aan, goed worden bewaard? Zeker ook de verhalen met juiste data’s erbij zijn belangrijk te bewaren om te voorkomen dat er, bij herhaling, naar wordt gegist, daar waar ze allang bekend zijn maar niet werden gechecked, zo stel ik vast!

  De foto’s die erop staan zijn sowieso merendeels (ook) terug te vinden op andere blogs, zoals de Richard Holkade blog van beheerder Ed Post en nu dus ook, groeiende, op de Slachthuisbuurt-site.

  Leuk ook de vele nieuwe foto’s te zien die een goed en mooi beeld geven over het leven in de slachthuisbuurt, vanaf heel vroeger tot heden.

  Dus is het beter de foto’s, voorzien van nieuwe verhalen, toevoegen aan de nieuwe site van Bart. Levert weer sowieso nieuwe herinneringen op!

  Een heel goed en mooi initiatief, waar ik in mijn hoedanigheid als volger, mede omdat ik ik om strikt persoonlijke redenen niet op Facebook wil verschijnen, desondanks veel plezier aan beleef!

  Dank daarvoor en blijf het volgen.

  Ron.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.