Dochter van de bakker

Een bakkerszaak met bakkerij in de Da Costastraat,op de hoek van de Adriaan Loosjesstraat, begin vorige eeuw. De dochter van bakker Waalewijn staat met een vriendinnetje achter de voordeur te poseren voor de fotograaf.

 

Tekst en foto: Anneke de Nobel

 

toenwat56Op de stoep een rij “uitventwagens”, de middenweg is niet eens bestraat, want er ligt zand tot aan de lantaarnpaal, die trouwens van een grote schoonheid is. Het was behoorlijk bedrijvig daar op die hoek, de bakker had wel vijf  knechten die ’s nachts brood bakten dat ’s morgens werd uitgevent in de buurt. De bezitter van deze foto vertelde dat de hond van opa vaak onder de kar ging zitten tot hij ‘m mocht trekken.

3 Reacties op “Dochter van de bakker”

  1. Nn says:

    Dat is het huis waar je recht tegenover gewoond hebt en die je verlinkt hebt bij de politie

  2. Marcel Roose says:

    Hoi Krista, deze hoek is waar Hoogland sport heeft gezeten. Dat was in onze tijd. Voor onze tijd dus de bakker, naar horen zeggen heeft er ook een wasserette gezeten. Jij hebt het over een kapper op nummer 19, dat kan ik mij dan weer niet herinneren. ( zo veel jaar schelen wij toch niet ? ) ik weet niet beter of er woonde een gezin met twee dochters ( Marieke en ? ) Altijd leuk om hierop te reageren, weliswaar een 1/2 jaar later maar dat geeft niet. Gr. Marcel

  3. Krista Bank says:

    Welke hoek was dit? Ik weet dat er op het rijtje met huisnummers 1-19 vroeger op de hoek een kapper zat onder de naam Van Amstel. Op de hoek daar tegenover zat Louwen de melkboer. Die zat er nog toen ik kind was. Ik woonde in de Adriaan Loosjesstraat op nummer 13. Op de andere hoek zat in mijn jeugd de fietsenwinkel van Piet Hoogland.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.