Herensingel

Het is 6 juli 1961 en Anneke, de zus van Teun Struik die de foto inzond, trouwt met Hans. Het bruidspaar gaat op de foto in de groenstrook voor het huis aan de Herensingel, geflankeerd door zus Willie. De kleine Teun staat voor het raam van de ouderlijke woning.

 

Tekst: Anneke de Nobel

foto: via Teun Struik

 

herensingDe woning stond toen nog in een rij huizen met een achterom, ‘Het poortje’ dat liep tot ‘Nelson’. De kinderen uit de buurt speelden en sportten daar, met voetbal of honkbalknuppel.

Op no.39 rood woonde H.Brouwer, op 41 zwart Snoek, 41 rd. Elzinga, 43 zw.J Veenings, 43 rd. Fam. Fiering, 45 zw.J Nicolai, 45 rd. H. v.d. Huure. De familie Struik woonde later op nummer 51 zwart. Het hoofd van het gezin repareerde in zijn vrije tijd auto’s in de grasstrook voor het water. Als je langer naar de foto kijkt, zie je nog het hoekpand aan de Teylerstraat Modevaksschool ‘Margriet’, de lantaarn, buurvrouw met de kinderwagen…

De panden zijn al zo’n 35 jaar geleden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De kleine Teun Struik is inmiddels een volwassen man van 57 jaar en nog altijd een toeschouwer. Met zijn camera heeft hij honderden zo niet duizenden plekjes in Haarlem-Oost vastgelegd, een fantastisch archief!

Dank Teun voor je reactie, Anneke.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.