Mr. J.H. Thielschool in de Slachthuisbuurt

Anneke de Nobel woont in de Nieuwe Amsterdamse buurt en maakt de rubriek Zo was het toen. Lees hier Mr. J.H. Thielschool. Klik op de foto voor een vergroting.

 

Foto: Anneke de Nobel

 

ThielDeze foto wil ik graag laten zien om in te haken op de actualiteit omtrent de toekomstige bestemming van de J .J. Hamelinkschool. Deze is namelijk genomen op het schoolplein van de Mr. J.H. Thielschool, de voorloper van het huidige gebouw, in het schooljaar 1959-1960.

Op de foto staat de 5e klas met juf Schultz. Het markante schoolgebouw in kubistische stijl was uitgevoerd in bruin baksteen en ontworpen door Ir. de Bordes, in het jaar 1925. Het mag er monumentaal en donker uitzien, de binnenkant was licht en beslist niet saai.

Na veel discussie, onder andere in de Schoonheidscommissie, werd het gebouw in 1984 gesloopt. Ervoor in de plaats kwam een schoolgebouw ontworpen door J.W de Kanter, inmiddels is deze school ook opgedoekt.

Wat de nieuwe bestemming wordt, zullen we binnenkort horen. Een jongereninloop, een kleine basisschool; er is van alles mogelijk op dit punt in de buurt.

5 Reacties op “Mr. J.H. Thielschool in de Slachthuisbuurt”

  1. Paul Dielemans says:

    Kan ik vrager waarom was deze school gesloopt in 1984?
    -Paul

  2. willy lap says:

    zijn er nog meer klassenfoto’s ik zat hier van 1956 t/m 1963

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.