Op naar het circuit

Met veel plezier bekijk ik de oude foto’s op de site van Haarlem-Oost. Ik stuur nu zelf wat opnamen uit de jaren zestig, mailt Lucy Steen-van der Schuit. De opname komt uit 1965.

 

Tekst: Anneke de Nobel


Foto: Lucy Steen-van der Schuit


1968patrstr
Zolang er auto’s zijn willen mannen racen. Op deze foto is nog weinig snelheid te zien, maar de jongens zijn op weg naar het circuit in Zandvoort. Ze ‘rijden’ in de Patriarchstraat bij het kruispunt met de Dorreboomstraat en de Zwaardstraat.

Mijn broer Johan is net 18 jaar en heeft zijn rijbewijs behaald. Zijn vriend Theo Prinse – geboren en woonachtig in de A Piersonstraat – gaat mee in de groene kever. Op het circuit mogen ze wat rondjes scheuren. Ze gaan lekker, maar in de Tarzanbocht gaat het mis. Niet met de jongens, maar de groene kever hebben we nooit meer gezien. Theo is na het overlijden van zijn ouders marinier geworden en later geëmigreerd naar Australië. Enkele jaren geleden is hij overleden.

Mijn moeder is 93 jaar en woont nog in de Patriarchstraat. Wij zijn altijd gek op auto’s gebleven en rijden vaak old-timer tochten. Een van onze auto’s was te zien in de films Oorlogswinter en Zwartboek.’’

Groet Anneke.

Eén reactie op “Op naar het circuit”

  1. keesvandoorn says:

    Die mensen kan ik wel !
    Groeten van Kees.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.