Schooltuinen aan de Richard Holkade

Anneke de Nobel woont in de Nieuwe Amsterdamse buurt en maakt de rubriek ‘Zo was het toen’. Klik op ‘lees meer’ voor de eerste aflevering voor de nieuwe wijkkrant: de Richard Holkade in de jaren ’60.

 

Foto: Ed Post

 

schtuinrholNa maanden stilte is hier weer een oude foto! Nu eens niet van de Amsterdamse buurt maar de Slachthuisbuurt en wel de Richard Holkade. De vader van Ed Post nam deze foto vanaf zijn balkon in 1963. De huizen en flats waren nagelnieuw en in de verte zie je een van de weinige hoogbouwflats van die tijd, het Fluorgebouw.

Links de schoorstenen van de Mariastichting en meer naar rechts de torens van de Bavokathedraal aan de Leidsevaart. De familie Post keek uit op de schooltuintjes waar vele buurtkinderen hun eerste kennismaking hadden met het verbouwen van worteltjes en bloemen. Ook lag er een weiland waar een boer koeien op liet grazen (of waren ze ontsnapt uit het slachthuis?) Inmiddels ziet het er daar heel anders uit zoals iedereen weet en binnenkort zal het aanzicht van de buurt weer veranderen als we de plannen van de Gemeente Haarlem moeten geloven.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.