Slachthuisdiscussie

“Wat zijn op dit ogenblik de concrete plannen met het slachthuisterrein en de gebouwen die erop staan”. Dat is de vraag die (gelukkig) erg leeft onder de volgers van de Facebook pagina over het Slachthuis en de Slachthuisbuurt.   Zelf weet ik dat niet. Wat ik wel weet is dat we behoorlijk veel volgers hebben vanuit de Haarlemse politiek, onder het journaille, de wijkraadsleden,  woningbouwverenigingen, maar bovenal onder de buurtbewoners die weten wat zij het liefst met dit monument zouden doen .

IMG_2839Inloggen hoeft niet, je kunt gewoon  reageren op deze vraag en op elkaar. Vul niet je emailadres in want dat is niet nodig. Gewoon je voornaam is voldoende. De geschiedenis leert ons dat dit een emotioneel onderwerp is en….. het vieze/lelijke woordenfilter staat op de site niet aan. Stelregel is, dat  de woorden die je niet tegen je kinderen of ouders zou zeggen, hier ook niet gebruikt worden. (Lief kind of beste Pa mag natuurlijk wel).  Als dat wel gebeurt gaat de discussie de prullenbak in want een goede gesprek met elkaar is leuk maar goed met elkaar omgaan is belangrijker.  Op de foto, die deze  week is genomen, (klik erop voor een vergroting)  zie je dat we haast moeten maken. Of zou iedereen die iets kan beslissen over de toekomst van dit gemeentemonument wachten tot alles vergaan is.  Ook de noodzaak om een besluit te moeten nemen. Ik zou zeggen…wie trapt er voor ons af.

 

3 Reacties op “Slachthuisdiscussie”

 1. martijn van der W says:

  geweldige zinsopbouw en spelling zie ik, excuses!

 2. martijn van der W says:

  lasting problem denk ik, de mensen die er een binding mee hebben willen het uiteraard in ere houden,de rest van Nederland zou het zien weer een kostenpost en zouden liever zien dat er iets zinnigers met het geld gebeurd.dit is met al dit sort gebouwen in Nederland het geval.ik weet dat het slachthuis er is ,ook wel verhalen over gehoord,aan de andere kant zijn er veel dieren geslacht en zou t van mij snel Mogen verdwijnen.
  lasting dus!

 3. rene jansen says:

  laten we het als monument van haarlem in ere herstellen er een soort van museum van maken
  droste zijn we kwijt dit zou cultureel gezien behouden moeten blijven.
  geheel in ere herstellen open stellen voor publiek.
  het slachthuis heeft een kleurrijke geschiedenis.
  ik vind dat deze niet verloren mag gaan.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.