Snoepje van de week

Al sinds mensenheugenis is de Amsterdamstraat dé winkelstraat van de Amsterdamse Buurt. Op deze foto uit 1988 zien we een van de supermarkten die in dit pand op de hoek met A.L. Dyserinckstraat heeft gezeten.

 

Tekst: Anneke de Nobel

Foto: Peter Schulte

 

amsterdamstraat_editA&P heette die supermarkt. Daarvoor zat er een filiaal in van de Gruyter. De drankenhandel heette toen Impodra. Ook op de foto te zien zijn een filiaal van Franse woninginrichting, een fietsenzaak en natuurlijk de manufacturenzaak die wol, borduurpakketten en allerlei handwerkzaken, te veel om op te noemen, voor de handige huisvrouw verkocht. Kom daar nu maar ’s om.

Voor allerlei boodschappen kon je terecht in deze winkelstraat. Tegenwoordig zit op de hoek een filiaal van de Action, een winkelketen die ook een groot assortiment voert, je kunt het zo gek niet noemen of zij verkopen het. Helaas moet de zaak op zoek naar een groter pand met meer vierkante meters, want door het succes zijn zij te groot gegroeid.

Zo gaan die zaken en waar is de Gruyter is gebleven? Met het ‘Snoepje van de week’ en de slogan: ‘Betere waar en 10% korting? In mijn jeugd was dat een grote kruidenier, met vele zaken in Haarlem, maar dat is weer een ander verhaal…

Eén reactie op “Snoepje van de week”

  1. Dit is verkeerde foto bij de tekst.Op juiste foto is de Gruyter te zien.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.