Vlieger gaat niet meer op.

Af en toe krijg ik weer ‘ns nieuwe foto’s toegestuurd, zoals deze van Ton van Nie uit de Dorreboomstraat. Hij woonde vroeger al in de buurt. Op de foto uit 1949 zien we Ton en zijn vrienden met de vlieger die Jan Haak voor ze maakte.

Tekst: Anneke de Nobel


Foto: via Ton van Nie


vlieger
,,Op de hoek van de Patriarchstraat en de Van Keulenstraat woonde Jan Haak”, schrijft Ton. ,,Hij ventte met groente en had zijn pakhuis op deze plek. De man was vrijgezel en knutselde voor de jongens in de buurt zo een vlieger in elkaar. Dat vonden wij natuurlijk prachtig. We gingen vliegeren, maar al snel zat-ie vast op een schoorsteen en was -ie helaas stuk, zoals op de foto te zien is.”

,,Toch kunnen de jongens nog wel lachen. Ik herinner me de volgende namen: staande, Theo van de Lande en Frans Aart. Van links naar rechts: Hans Post, Kippie Koopman, Jan Diesveld en ik, Ton van Nie. Daarvoor staan Riny Diesveld en Hans van de Kroft. De vier jongens vooraan zijn Kees van de Mey, Theo Kleij, Leo Koster en Ton Barends. Ik zou het leuk vinden om een reactie te krijgen van één of meer van de geportretteerden.”

Blijf a.u.b. insturen want mijn voorraad oude opnamen raakt langzamerhand op.

Groet van Anneke

Eén reactie op “Vlieger gaat niet meer op.”

  1. Nicole van Wouw - Diesveld says:

    Wat leuk om een oude foto te zien waar mijn vader (Jan Diesveld) op staat samen met zijn broer Rien. Helaas leven beiden niet meer. Jan is in 1995 overleden en Rien in 2010.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.