Winkelgalerij Willem Pijperstraat

Een ansichtkaart van de winkelgalerij aan de Willem Pijperstraat uit het jaar 1971. Een plek die komende jaren ingrijpend zal veranderen.

 

Tekst en foto: Anneke de Nobel

 

wpijptoenIn 1954 werden door woningbouwvereniging Patrimonium bijna honderd 3- en 4-kamerflats gebouwd aan de Henriëtte Bosmansstraat en omgeving. Al spoedig werden deze flats bewoond door vele kinderrijke gezinnen. Ik zat toen in de Slachthuisbuurt op de lagere school, de Mr. J.H.Thielschool, en veel vriendinnetjes woonden in zo’n gloednieuwe flat met uitzicht op de Schipholweg en Prins Bernhardlaan. Natuurlijk werd ook gedacht aan een kleine winkelgalerij met zaken voor de eerste levensbehoeften, zoals een groenteman en buurtsuper.

Een groot contrast met de situatie van nu. Binnenkort zal de slopershamer toeslaan. Door drie grote woningbouwcoöperaties is een gebiedsvisie opgesteld, die in twee varianten aan de buurtbewoners werd getoond. Weer een stukje Haarlem wordt ingrijpend veranderd. Morgen meteen maar even wat foto’s maken van de situatie daar, voor je het weet…

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.