Zo was het toen.

Opeens bedacht ik  me dat dit artikeltje voor de digitale wijkkrant alweer no. 75 was! Op 2 september 2004 ging de krant van start, er stond voorop voor en door de Amsterdamse Buurten, met de Amsterdamse poort in zwart-wit.

 

Tekst: Anneke de Nobel


Foto: Van der Ven

 

adamsvrtHij verscheen tweewekelijks en mijn bijdrage bracht ik naar Dineke en Fleur, die in het Broederhuis kantoor hielden. Tot 22 december 2005, er volgde een stop en in november 2006 (de 29e) kwam er een nieuw uitgevoerde wijkkrant -in kleur- uit met het nummer 1.

Inmiddels was Antoinette in de plaats van Dineke gekomen, de dames werkten nu vanuit het Reinaldahuis. De krant verscheen nu in de 5 buurten van Haarlem-oost. Elke maand mailde ik mijn stukje door, tegenwoordig naar Jacqueline en Marij. Maar zonder de trouwe inzenders had ik dit niet kunnen doen, daarvoor wil ik jullie allen bedanken en…..blijf vooral inzenden. het is niet zo dat ik nog stapels foto’s op voorraad heb.

Deze keer een afbeelding van de Amsterdamse Vaart hoek Prins Bernhardlaan. Het jaartal werd helaas niet vermeld, maar er is veel te zien, telkens valt je oog op een ander detail. Het is de plek waar “Het Bosch” gebouw zou verrijzen. Nu kun je er wokken en chinees eten of afhalen natuurlijk. Het is min of meer een trefpunt voor de buurt. Zou de inzender -de heer van de Ven- er weleens gegeten hebben? Hij mailt dat hij al jaren in Tiendeveen woont na vertrek uit de Dr.Schaepmanstraat.

Nogmaals hartelijk dank aan degenen die foto’s stuurden, a.u.b.kijk nog eens  in laden en schoenendozen: A.de.Nobel1@kpnplanet.nl

Groet van Anneke.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.