De Vaartstraat rond 1971

Op de hoek van de Vaartstraat, op nummer 62, zat vroeger de wolwinkel van Voetelink. Hier tegenover had Miel Hugtenburg zijn rijwielenzaak annex herstelwerkplaats, die hij na de oorlog opende.

 

Tekst en foto: Anneke de Nobel 

 

vaartstraatMelkboer Van Bruggen runde zijn nering op de hoek van de Zuidpolderstraat. Ik herinner mij nog dat ik op mijn vijftiende een Solex kreeg van mijn ouders bij Hugtenburg vandaan. Herhaaldelijk moest ik dan met die brommer terug naar de zaak om hem af te laten stellen of te laten nakijken. Eigenlijk mocht ik er nog niet eens op rijden, want ik was nog geen zestien jaar. Op deze plek is nu een kapperszaak van Louis Straathof en op het andere hoekje waar de wolwinkel zat een zaak waar je prijzen kunt kopen zoals bekers en medailles. In de jaren tachtig is een aantal huizen in de Vaartstraat gesloopt en hier verrees nieuwbouw. De huizen staan daardoor verder van de straat af dan vroeger.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.