Gezellig in het gras.

Over deze foto is niets bekend, niet wie de mensen zijn noch waarom ze op de foto zijn gegaan. Is het gewoon een zomerse zondag? Of is er iets te vieren en gingen de mensen even buiten op de foto omdat de flitslampjes op waren?

Tekst: Anneke de Nobel


Foto: Teun Struik

hsingelWas tante Annie jarig of de buurvrouw, misschien een van de jongens? Ze hebben in ieder geval hun´zondagse´ pak aan. Ik meen ook nog vlinderdasjes te zien of pinkelhoutjes zoals we die toen noemden.

De vier vrouwen en twee jongens zitten in ieder geval aan de Herensingel in het gras voor het water en op de achtergrond is de Leliestraat te zien. Daar staan ook nog drie mannen, zo te zien ook niet in hun dagelijkse kloffie.
Aan de overkant van het water de Volkswagenbus met opdruk ´Stalen Steiger Holland, Kruisweg 70´. Ook een telefoonnummer met vijf cijfers is duidelijk herkenbaar.

Er moeten toch mensen zijn die zichzelf op deze foto herkennen. De jongens zouden nu ongeveer 64 of 65 jaar moeten zijn, want ik schat dat de opname komt uit begin jaren zestig, hooguit 1966.

Hopelijk komen er reacties op deze opname, die ik kreeg van Teun Struik. Blijf alstublieft oude foto´s en ansichtkaarten insturen, de voorraad droogt op en ik wil graag de 100e aflevering van Zo Was Het Toen halen volgend voorjaar!

Groet van Anneke

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.