Het Poortje.

Deze foto is van de heer Struik toont volgens het bijschrift de plattegrond van het poortje van de Amsterdamstraat. Omdat de singel is verdwenen en het vernieuwde kruispunt er spic en span bijligt moet de opname gemaakt zijn na 1972.

 


Tekst: Anneke de Nobel

Foto: via Teun Struik

 

poortjeAls je goed kijkt ontdek je steeds weer andere zaken, zoals de tractor in de bocht, die richting Oost rijdt. En wie ziet het poortje? Inmiddels zou een opname van bovenaf een heel ander beeld laten zien…Meer gestructureerd, minder rommelig. Immers er is veel gesloopt en nieuwbouw voor in de plaats gekomen. Maakten de mensen veel gebruik van dat poortje om van de Herensingel naar de winkelstraat te lopen? Het poortje is weg, maar tegenwoordig is er verderop nog wel een doorgang tussen de Dekamarkt en de videotheek.

Op het moment ben ik niet echt bezig met Oost, maar met Schalkwijk. Ik ben vrijwilliger bij het ABC-architectuurcentrum – in het Heiligland – en we zijn met een groep mensen de tentoonstelling Wijk te Kijk aan het inrichten. Daarin belichten we de vier wijken van Schalkwijk. Er is veel materiaal verzameld, zoals foto’s, knipsels, maquettes en bouwplannen. Zondag de 20e februari is de opening, dus wie belangstelling heeft

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.