Het steegje achter de Schoenenbouw

Deze keer een leuke foto uit de Oude Amsterdamse Buurt. Te zien is het steegje achter Nelson Schoenen (‘De Schoenenbouw’ noemden de kinderen het) op de Herensingel.

 

Tekst: Anneke de Nobel

Foto: via Teun Struik

 

zosteegjeOp de foto van links naar rechts: Willie Struik, Johan Struik, Bobby? Krabshuis, Rikkie en Ellen Tukker, met slaghout Willem Struik en daarachter Teun Struik -de inzender van de foto- dan een mij onbekende jongen, de lange jongen is Rini Heemskerk, en met pak aan: Jan Struik.

,,Eigenlijk was het onze speelplaats”, schrijft Teun Struik bij de foto. ,,De buurtkinderen kwamen er altijd om een potje honkbal te spelen of ‘paaltjesvoetbal’.” Achter de kinderen zie je de achterkant van de huizen aan de Teylerstraat. De opname komt ongeveer uit 1962. De gevel aan de linkerkant bestaat nog, het zijn de schuurtjes van de bewoners.

Van de week ben ik even gaan kijken naar de huidige situatie. Er staat nu een hek -natuurlijk- en de steeg lijkt gebruikt te worden voor fietsen van mensen die bij Eco-Sol werken of bij Zorgbalans, dat daar een kantoor heeft. Ook bewoners zullen wel een sleutel hebben van het poortje. In deze tijd met al het blik op straat zie je kinderen geen potje honkbal of iets dergelijks meer spelen.

Groet van Anneke.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.