Hoog bezoek

De Sint Jan de Doper kerk is uitgebreid en de bisschop komt de kerk inwijden. Deze foto kreeg ik van Nico Blesgraaf. Welke dag het is, is niet duidelijk. Het is 26 mei 1926 of 26 september 1929.

Tekst: Anneke de Nobel


Foto: Nico Blesgraaf

 

Amsterdamstraat1De mannen op de foto nemen uit eerbied hun hoed af en de agent salueert. De kinderen staan vol bewondering langs de kant. Zal er nog iemand in leven
zijn?

Op de achtergrond zie je de Amsterdamstraat, vertelt Nico. Op de hoek de
werkplaats van meubelmaker Franse. Daarnaast bakker Gans, dan twee
woonhuizen waarin later wolwinkel de Wit terecht kwam en fietsenzaak Verstraten.

Later nam Corijnus deze over. Een begrip in Haarlem-Oost. Op nummer 64 een winkel met feestartikelen, mijn geboortehuis. In 1941 ben ik daar geboren. Boven de zaak links het raam van de slaapkamer. Later betrok slijterij Hooij het pand waar mijn vader filiaalchef werd.

Dan nummer 62, een woonhuis. Langzamerhand werd de Amsterdamstraat
een winkelstraat. Dit werd modezaakje van ‘t Vlie nog weer later Jansen Bruidsmode. Wie weet dat nog? Er is heel wat verdwenen en ook nieuw bijgekomen, daarover een volgende keer meer.

Blijf foto’s sturen alsjeblieft. Ik wens een ieder een goed en gezond 2012. Het
jaar waarin ik de 100e aflevering van Zo Was het Toen hoop te maken.

Groet van Anneke

Eén reactie op “Hoog bezoek”

  1. Helma Jansen says:

    Goedenavond,zit eens te kijken op de Amsterdamstraat,kom dit tegen enorm leuk,dit was de enigste zoon van de Bruidsmode winkel,nog 4 zussen ,dus 5 kinderen,mijn maan Paul Jansen was vermoedelijk 10 dat de zaak er kwam,geen foto niets..hij is nu 70 en enorm leuk dit te zien,hij weet niet veel van zijn jeugd,is naar klooster gestuurd daar ouders Jansen hem graag broeder Timmerman zagen worden,dit is niet gelukt.. maar vind jammer dat hij bijna niets van weet, vinden dit geweldig.Dan u vriendelijk en groet.Paul en Helma Jansen Heemskerk

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.