Mr J.H. Thielschool

Deze foto is genomen op de mr. J.H. Thielschool voor openbaar lager onderwijs aan de Karolingenstraat in de Slachthuisbuurt. Via de ingang aan de Noormannenstraat kwam je in de andere school die in het donker bakstenen gebouw was gevestigd, de mr. A. Bruchschool.

 

Tekst en foto: Anneke de Nobel

 

Het gebouw was in een soort trapeziumvorm gebouwd en men had ook twee schoolpleinen/speelplaatsen ontworpen. Ik weet nog wel dat ik, gezeten op de Thielschool, aan de achterkant speelde. Daar bevond zich ook de gezamenlijke gymzaal – dat dan weer wel.

Ik vond het fijn op school, ging er graag heen, de leraren en leraressen waren erg aardig. Ik herinner me juf Jordan in de eerste klas. Als je een goed cijfer haalde voor dictee, mocht je de volgende keer met een zelf uitgezochte kleur inkt schrijven. We hadden toen nog een kroontjespen die je in de inktpot moest dopen. Nadien kreeg je een poezieplaatje van een clowntje ofzo boven je werk geplakt, je vond het mooi…je liep de hele dag te stralen!

In de tweede klas hadden we les van juffrouw Arnaud de Calavon, die in dat jaar ging trouwen met de heer Wolzak! Het hoofd van de school was meneer Godschalk, die leraar was in de 6e klas. Later, zo rond 1960, werden de twee scholen samengevoegd en voortgezet onder de naam  Mr. J.H.Thielschool. Nog een kleine 25 jaar viel het doek of liever gezegd: de slopershamer.

Op de foto de 2e klas, gezeten voor de gymzaal, het enige deel van de school dat nog overeind staat.

Groet van Anneke.

Eén reactie op “Mr J.H. Thielschool”

  1. Maurice Hartman says:

    Ook ik heb op de Mr Thielschool gezeten, tot 1974!
    Daarna verhuist naar Heemstede.

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.