Padvinders in 1952

Anneke de Nobel woont in de Nieuwe Amsterdamse buurt en maakt de rubriek ‘Zo was het toen’. Lees hier: Padvinders in 1952. Klik op de foto voor een vergroting.

 

Foto: Danny van der Putten

toenzowas

Tegenwoordig kan ik putten uit foto’s van 4 wijken. Deze keer een opname uit de Amsterdamse buurt, en wel de Teding van Berkhoutstraat. Het is 1952 en drie vriendinnen; Annie van Leeuwen, Toos van Raaij en Martje van Dam staan klaar om naar De Padvinderij te gaan.

Trots met hun fietsen staan zij ter hoogte van huisnummer 127, ik denk dat zij Kabouters genoemd werden. In de jaren ’50 was de samenwerking tussen de jongens- en meisjesafdeling flink gegroeid en de actie “Heitje voor een Karweitje” was een feit.

Vanaf 1953 werd de paasvakantie benut voor een gezamenlijke activiteit, zoals het vegen van een plein of een spectaculair karwei als het reinigen van een monument. Een foto in de krant was ook goede propaganda. Velen staken de handen uit de mouwen om de kas te versterken.

Anneke de Nobel

Eén reactie op “Padvinders in 1952”

  1. Annie v. Leeuwen says:

    Wat leuk samen met Toos en Martje . Martje is al in 1954 of 55 naar Canada geëmigreerd. Maar waar Toos is gebleven weet ik niet misschien ziet ze dit en reageert ze.zou leuk zijn groetjes

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.