Sneeuwschuiven.

Ook in het nieuwe jaar verzamelt Anneke de Nobel voor haar rubriek Zo was het toen foto’s en ansichtkaarten van vroeger. Heb je een mooi plaatje van Haarlem Oost mail dan naar a.de.nobel1@kpnplanet.nl. Dit keer in Zo was het toen een prent van de Prins Bernhardlaan uit 1950.

 

Tekst: Anneke de Nobel.

Foto: www.buurtfoto.nl.

sneeuwschuivenDit plaatje komt van www.buurtfoto.nl. De foto die ik eigenlijk wilde gebruiken, spelende kinderen op de Amsterdamsevaart van Henk Serné, was helaas veel te klein. Op deze foto zien we de Prins Bernhardlaan met zware sneeuwschuivers omstreeks 1950. Zeer toepasselijk nu met die sneeuw.

Ook vroeger was er ‘sneeuwpret’. Soms wekenlang bleef de ijslaag liggen. Voor kinderen leuk maar voor de ouderen…
Tegenwoordig kunnen we er minder goed mee omgaan lijkt wel, maar er zijn  natuurlijk veel meer  wegen en straten en meer verkeer.

Bij mij voor de deur ligt een grote witte berg en daaronder staat mijn auto. Ik laat ‘m lekker staan want rijden lijkt me nu niet aantrekkelijk. Ik heb nog nooit zoveel gelopen. Je moet het maar gewoon over je heen laten komen, het is niet anders. Mooie plaatjes krijg je wel. En we konden afgelopen jaar ook weer eens genieten van een witte kerst.

Groet van Anneke

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.