Vaarwel speeltuin.

Deze keer een foto waarop speeltuin Oosterkwartier wordt gesloopt. Hij komt via Paul Steffens, die mij mailt dat hij fijne herinneringen heeft aan het speeltuingebouw in de Bernhard Zweersstraat/Zomervaart.

 

Tekst: Anneke de Nobel

Foto: via Paul Steffens
okwartDe heer Steffens schrijft: ,,In de zomer gingen we natuurlijk het buitenspelen op de toestellen, maar ook in de winter waren er veel activiteiten. De meeste werden gegeven door vrijwilligers, zoals de ballet- en toneelclub, de gymclub, de tamboer- en fanfareclub. Ook was er handwerkles en figuurzagen. Er was een korfbalclub, en basketballclub De Typhoons. Op sommige zondagen werd film gedraaid, wat altijd uitliep op gezellige keet met alle buurtkinderen.”

,,Aan het eind van het winterseizoen werden de spullen van de handvaardigheidclubs tentoongesteld. Een keer per jaar was er een uitvoering van de gym-en balletclub en de tamboer- en fanfareclub in het Concertgebouw in Haarlem. We gingen dan lopend naar de Lange Begijnestraat, het tamboerkorps voorop! Dat was dikke pret, de hele familie, kennissen en buren kwamen kijken naar ons optreden.”

Op deze foto wordt het clubgebouw, in 1928 ontworpen door architect A.J.M.Sevenhuijsen, afgebroken. Over het jaar van de opname bestaat twijfel: was het in 1966?

Groet van Anneke

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.