Wie is wie?

Dit keer een plaatje dat eigenlijk voor zich spreekt, min of meer een ‘wie is wie’. De heer Theo Knickenbein mailde me dat de foto zo’n 64 jaar geleden geschoten is op het Teylerplein.

 

Tekst: Anneke de Nobel

 

straatHet is een klas van de school aan de Haarlemmerliedestraat. Een aantal namen: Jan Visser, Fred Lammersma, Theo de Bruin, Piet van Schaik, Leo Bilderbeek, Jan v.d. Laan, Bram van Ling en de meisjes: Thea de Jong, Emmy Meijer, Anneke Koppen, Hennie Scheelings,Tonny Verheul, Loesje Reijnders. En de inzender zelf: Theo.

Meester Koppenol staat er ook op, temidden van de leerlingen. Ik zou zeggen: veel plezier met het ontdekken van (oude) bekenden, wie weet wat er voor moois uit voortkomt, dat hebben we al eerder zien gebeuren…

Groet van Anneke

2 Reacties op “Wie is wie?”

 1. Bram van LING says:

  Ik herken deze foto ook nog. Ik heb deze zelf nog in een oud album staan. De namen komen mij ook nog goed bekend voor. De Teylerschool was een lagere school , die het speelkwartier altijd op het Teylerplein hield. Ik woonde toe nog in de tweede vooruitgangstraat naast bakker Vink.
  Dat is nu dus zo’n kleine 75 jaar geleden.
  Bram

 2. ton touw says:

  Zie dat Henn(y) Scheelings ( weduwe van Guus Pleines zanger van de Bintangs ) is overleden.
  )7-12-1949 ovel 23-6-2016. Hebben wij niet samen op de Thiel/Bruch school gezeten ? ( ga heel toevallig as maandag naar oude onderwijzer Siewertsen op bezoek ( nooit meer gezien sinds lagere school) Groeten, Ton Touw

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.