Zuid Oosterkerk

Een mooi zicht op de nieuwbouw in de Slachthuisbuurt. De Richard Holkade en Willem Pijperstraat liggen er gloednieuw en kaarsrecht bij, er wordt hard gewerkt om de buurt een beetje toonbaar te maken.

 

Tekst: Anneke de Nobel


Foto: via Marry Spijkerman

 

marryspijkZo midden jaren 50 was de omgeving van de Prins Bernhardlaan een grote bouwput. De woningbouwvereniging Patrimonium bouwde zo’n honderd portiekflats met drie- en vierkamer-woningen. Op deze foto, die Marry Spijkerman mij toestuurde, is te zien hoe de grond bouwrijp wordt gemaakt. Kwamen daar de schooltuinen niet?

Op de achtergrond het kerkje van Ir. Boeijinga, dat nu net verlaten is door de krakers en waar Pré Wonen begint met de verbouwing tot kantoorruimte. De kerk is behouden gebleven terwijl het in eerste instantie op de nominatie stond om te worden gesloopt.

Ik heb vernomen dat er vleermuizen in huizen die niet gestoord of verjaagd mogen worden. Als de verbouwing klaar is, komt op het plantsoentje voor de kerk het buurtkunstwerk ‘De Haarlemse Bollen’ te staan,waar de kunstenaars Hannes Kuiper en zijn vrouw Christine Peursum nu nog aan werken in De Hamelink.

Groet van Anneke

Reageer op dit bericht

Vul de anti spam som in: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.